Account
Logo
Zoeken
14.3 °C

GHB-slikker rijdt 18 rondjes om rotonde

di 27 mei 2014, 14.00 regionaal

LEEUWARDEN - Een Drachtster (23) reed op 7 december 2013 achttien rondjes om de rotonde aan de Lauwers voor hij zijn auto tegen een paal parkeerde. Toen de politie arriveerde, was de man nauwelijks aanspreekbaar. Een in het ziekenhuis afgenomen bloedproef wees uit dat de Drachtster GHB, amfetamine (speed) en cannabis had genuttigd. De speed was eigenlijk geen speed, vertelde de Drachtster dinsdag aan de politierechter. Voor zijn ADHD slikt de man concerta. Dat medicijn bevat amfetamine, net als speed.

Maar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), waar het bloedmonster werd onderzocht, concludeerde wel dat de hoeveelheid speed die werd aangetroffen van invloed kon zijn op de rijvaardigheid. Dat gold ook voor de GHB. De hoeveelheid cannabis was te klein om invloed te hebben op het rijgedrag. De verdachte is verslaafd aan GHB. Voor het ongeval is hij er een poosje van af geweest, maar door privé-omstandigheden was hij de partydrug toch weer gaan gebruiken.

Het verblijf in de politiecel had hem aan het denken gezet. 'Ik dacht, wat wil ik nou?', zei de Drachtster. Hij is resoluut gestopt met de GHB. Hij kreeg ambulante hulp van de verslavingszorg en hij is vier maanden opgenomen geweest in een ontwenningskliniek. Om ervoor te zorgen dat hij de ingeslagen weg blijft volgen, legde de rechter een extra lange proeftijd op van drie jaar. Verder kreeg de Drachtster een werkstraf van 20 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws