Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Burgumer en Drachtster opgepakt bij drugslab

vr 23 mei 2014, 13.05 uur

BURGUM - In een loods aan de Sprengenweg in Heerde is donderdagavond een amfetaminelaboratorium ontdekt. Een 24-jarige man uit Burgum en een 54-jarige man uit Drachten zijn ter plekke door de politie aangehouden.

Dode vissen
Inspecteurs van het Waterschap Vallei en Veluwe ontdekten, naar aanleiding van een melding over dode vissen in de Zuidelijke Heerderbeek, dat er vanuit de loods afvalwater werd geloosd in een zijtak van de beek. Het vermoeden ontstond dat er mogelijk een drugslab in de loods gevestigd zou zijn, waarop het waterschap de politie inschakelde.

Donderdagavond stelde de politie een onderzoek in. Toen een vrachtwagen en een auto van het terrein wilden afrijden, werden de bestuurders aangehouden op verdenking van het vervaardigen van harddrugs. In de vrachtwagen werd een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. In de loods werd dezelfde avond een groots opgezet labaratorium aangetroffen. De ontmanteling van het drugslaboratorium vindt vrijdag en zaterdag plaats. Ook doet de recherche sporenonderzoek ter plekke.

Het waterschap heeft het vervuilde water afgezogen en de sloot schoongemaakt. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie en ook het waterschap maken proces-verbaal tegen hen op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'