Account
Logo
Zoeken
3 °C
© Jochem Wiersma

Vijf gewonden na ongeval met feestwagen

do 22 mei 2014, 23.40 uur

DAMWALD - Bij een ongeval met een feestwagen in Damwâld zijn donderdagavond rond 22.35 uur vijf personen gewond geraakt. De slachtoffers zaten op een feestwagen van Twijzelerheide die een rondrit maakte door de omliggende dorpen waarbij een spoor van lege bierflesjes stille getuige waren. Het gaat om een meisje van 18, een jongen van 17 en twee jongens van 19 jaar oud. Een 27-jarige man is voor controle naar de dokterspost gebracht. Alle gewonden kwamen uit Twijzelerheide.

De versierde truck met trailer reed vanaf de Johannes Durksloane linksaf de Doniawei in toen de slachtoffers van de wagen vielen. Het zou gaan om een open vrachtwagen en trailer met daarop een picknick-tafel - waarop mensen zaten - die begonnen is te schuiven doordat de bocht te snel werd genomen.

De meeste slachtoffers waren volgens de politie na het ongeval niet goed aanspreekbaar. In totaal zijn er vijf ambulances ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. De traumahelikopter was aanvliegend vanuit Groningen, maar hun hulp bleek niet nodig. Eén van de slachtoffers zou haar heup bij het ongeval gebroken hebben. Andere slachtoffers liepen hoofdletsel en/of schaafwonden op. De feestwagen is na het ongeval in de hectiek doorgereden en was korte tijd na het ongeval niet meer aanwezig.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is nog bezig om de identiteit van de bestuurder van de combinatie te achterhalen. De versierde wagen was onderdeel van de versierde optocht die donderdagavond werd gehouden tijdens de feestweek in Twijzelerheide. In sommige dorpen in de regio is het traditie dat de feestwagen met jongeren een rondrit maken door de omliggende dorpen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'