Account
Logo
Zoeken
15.7 °C

Drie kinderen weer thuis na drama Twijzel

do 22 mei 2014, 20.50 regionaal

SURHUISTERVEEN - Drie kinderen zijn donderdag weer thuisgekomen uit het ziekenhuis na het verschrikkelijk ongeval met een dug-out in Twijzel waarbij de 10-jarige Yrsa de Bruin uit Surhuisterveen om het leven kwam. Alleen de 7-jarige Joanne Kloosterman uit Surhuisterveen ligt nog in het UMCG in Groningen. Haar toestand is volgens burgemeester Gerbrandy van Achtkarspelen zorgelijk. Ze ligt op de intensive care. Haar 10-jarige broer Lloid is donderdagmiddag weer thuisgekomen en heeft veel rust nodig.

De 9-jarige Jildou Hiemstra uit Surhuizum was donderdag weer op school en volgens burgemeester Gerbrandy gaat het relatief goed met haar. De 10-jarige Joop Hielkema uit Surhuisterveen was donderdag ook weer op school en hij had zijn voet en been in het gips.

Alle kinderen zijn leerlingen van de basisschool de Bernebrêge in Surhuisterveen. Op de school is grote verslagenheid en burgemeester Gerbrandy bracht donderdag een bezoek aan de school. Ouders, kinderen, meesters en juffen zaten in klassikaal verband bij elkaar. Ze maakten o.a. tekeningen, verhalen en ze werden begeleid door een schoolarts en andere hulpverleners.

Alle betrokken scholen in de vier gemeenten hebben donderdag ook een programma gedraaid met de kinderen. Het gaat om veel scholen in de regio aangezien er in totaal zo'n duizend kinderen meededen aan het toernooi in Twijzel.

Burgemeester Gerbrandy liet donderdagavond tijdens een persconferentie in Surhuisterveen weten dat hij vrijdag in elk geval twee gezinnen gaat bezoeken waarbij kinderen gewond waren geraakt. Het is als gemeente nog niet gelukt om met alle gezinnen contact te krijgen.

De speciale bijeenkomst voor betrokkenen in de Surventohal in Surhuisterveen is donderdagavond verder waardig verlopen. Zo liet burgemeester Gerbrandy weten. Zo'n 200 mensen kwamen af op de bijeenkomst.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws