Account
Logo
Zoeken
14.7 °C

Harkemase vrijgesproken van dreigen met auto

do 22 mei 2014, 7.00 regionaal

LEEUWARDEN - Een 36-jarige inwoonster van Harkema moest zich woensdag voor de rechter verantwoorden omdat ze op 6 januari in haar auto dreigend op een buurmeisje zou zijn ingereden. De vrouw zou 's ochtends om half zeven vlak langs het meisje zijn gereden. Vervolgens zou ze zijn omgekeerd en zou ze hebben gedreigd het meisje dood te rijden als ze nog eens plotseling voor de auto zou springen. De vrouw ontkende in alle toonaarden. Ze zei dat ze 's ochtends nooit zo vroeg uit bed is. Ze zou die bewuste dag helemaal niet buiten zijn geweest.

De moeder van het buurmeisje had verklaard dat ze zag dat de vrouw vanuit de auto iets tegen haar dochter zei. Allemaal verzinsels volgens de verdachte. Het zou allemaal te maken hebben met een langslepende ruzie tussen de verdachte, haar vriend en de buren. Door die ruzie moesten de vrouw en haar partner zich al verschillende malen bij de rechter melden. De vriend kreeg op 13 maart een werkstraf van 80 uur omdat hij met de auto op de buurman was ingereden.

De Harkemase heeft vorig jaar zelfs een straatverbod gekregen, na een incident bij de Poiesz in Harkema. Daar zou ze op de buurvrouw zijn ingereden. Tijdens die zitting merkte de rechter op dat het conflict alleen opgelost kon worden als een van de partijen zou verhuizen. Dat is volgens de Harkemase inmiddels gebeurd, de buren zijn een paar weken geleden verhuisd. De rechter vond het bewijs in de 'nieuwe' zaak te mager. Uiteindelijk was er alleen de verklaring van het buurmeisje, haar moeder had niets gezien van het dreigen met de auto. De Harkemase werd vrijgesproken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws