Account
Logo
Zoeken
16.7 °C

Burgemeester: zwarte dag in onze gemeenschap

wo 21 mei 2014, 19.18 regionaal

BUITENPOST - 'Een zwarte dag in onze gemeenschap' zo noemt burgemeester Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen het drama dat zich woensdagmiddag afspeelde op het sportpark in Twijzel. Een betonnen plaat van een dugout stortte in en vijf kinderen kwamen onder het puin terecht. Van de vijf kinderen raakten twee ernstig gewond en één van deze ernstig gewonde kinderen is helaas overleden. De kinderen zaten allemaal in groep 6 van basissschool De Bernebrege in Surhuisterveen.

De gewonde kinderen zijn na het ongeval overgebracht naar ziekenhuizen in Groningen, Leeuwarden en Dokkum. Tijdens een persconferentie liet burgemeester Gerbrandy weten dat zijn medeleven uitgaat naar de familie die hun kind moest verlezen deze dag. Het medeleven gaat natuurlijk ook uit naar de familie en kinderen die in het ziekenhuis liggen.

Burgemeester Gerbrandy heeft zelf poolshoogte genomen in het sportpark in Twijzel en zag dat er grote verslagenheid was. Ook bracht hij een bezoek aan de school in Surhuisterveen waar grote verslagenheid was. Gerbrandy sprak met ouders en heeft hen hulp aangeboden voor zover dat kon. Over de oorzaak van het ongeval wil de burgemeester nog niets zeggen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De kinderen die woensdag aan het korfbaltoernooi meededen waren leerlingen uit groep 6 van basisscholen in Achtkarspelen, Dongeradeel, Kollumerland en Tytsjerksteradiel.

Op basisschool de Bernebrêge in Surhuisterveen zijn donderdag twee bijeenkomsten over het ongeval, een in de ochtend en een in de avond.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws