Account
Logo
Zoeken
14.7 °C

Benzinedief hoeft in beslag genomen auto niet

wo 21 mei 2014, 14.15 regionaal

LEEUWARDEN - Een 32-jarige benzinedief uit Drachten hoeft kennelijk zijn auto niet terug. De man pikte op 18 februari voor ruim 60 euro aan brandstof bij een tankstation in Ureterp. Mede dankzij een alerte getuige kwam de politie de dief op het spoor. Diens auto, een groene Nissan Micra, werd in beslag genomen. De officier van justitie bepaalde later dat de auto terug mocht naar de eigenaar. Woensdag op de zitting van de politierechter bleek dat de Drachtster de Nissan nooit heeft opgehaald.

Wellicht zit hij financieel zo krap dat hij geen auto op de weg kan houden. Tegen de politie had hij gezegd dat hij brandstof had gestolen omdat hij geen geld had voor benzine. Om de eigenaar van het tankstation en de politie op een dwaalspoor te brengen, had hij gestolen kentekenplaten op zijn auto geschroefd. De nummerborden had hij in Drachten van een geparkeerde auto gepikt.

De getuige, een klant van het tankstation die achter de dief aan was gegaan, zag dat de Drachtster vlak na de diefstal de gestolen platen verving door zijn eigen nummerborden. Het mocht niet baten, de politie spoorde de dief op. Hij kreeg woensdag bij verstek een werkstraf van 40 uur. De rechter bepaalde verder dat de man de gestolen brandstof alsnog moet betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws