Account
Logo
Zoeken
15 °C

Botsende schepen van zelfde reder

wo 21 mei 2014, 10.32 regionaal

KOOTSTERTILLE - Van de schepen die in de provincie Fryslân tegen bruggen botsten, zijn een aantal van dezelfde rederij. Dat zei gedeputeerde Sietske Poepjes woensdagmorgen tijdens de vergadering van Provinciale Staten. De provincie gaat daarom samen met Rijkswaterstaat achter de zaak aan. Daarnaast worden de snelheidscontroles op de schepen weer opgepakt en beter onder de aandacht gebracht.

De gedeputeerde gaf tijdens het vragenuurtje antwoord op vragen van Statenlid Pieter Buisman. Hij vroeg naar de brug Oude Schouw, die sinds 7 april is gestremd voor schepen hoger dan 7.15m na een aanvaring met een duwbakschip. De bruggen bij Stroobos en Skûlenboarch werden ook aangevaren. Ook de brug bij Kootstertille is sinds lange tijd gestremd na een aanvaring.

Poepjes gaf aan dat er voor de brug bij Kootstertille bijna een technische oplossing is. De werkzaamheden aan de brug van Kootstertille zullen naar verwachting pas in de zomervakantie in zijn geheel zijn afgerond. De brug raakte in oktober 2013 zwaar beschadigd door een aanvaring van een lege chemicaliën-tanker.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws