Account
Logo
Zoeken
5.5 °C

Wethouders in Dantumadiel bekend

vr 25 april 2014, 9.48 uur

DAMWALD - De (deels) nieuwe wethouders van de gemeente Dantumadiel zijn bekendgemaakt. De beoogde wethouders zijn: Roelof Bos (CDA), Gerben Wiersma (ChristenUnie) en Emke Peterson (FNP). De partijen laten weten dat het coalitieakkoord een feit is en het nieuwe college zal dinsdag a.s. worden geinstalleerd tijdens de raadsvergadering.

De coalitie start dit akkoord met een visie. Een visie die uitgangspunt zal zijn de komende periode. Tiden hawwe tiden. Een nieuwe tijd is aangebroken, een tijd voor nieuwe oplossingen met daarin een veel grotere rol voor de 'mienskip' en een andere rol van de overheid. Dit betekent kortgezegd dat er meer wordt verwacht van de inwoners en dat de gemeente door bezuinigingen minder taken op zich zal nemen.

De gemeente Dantumadiel wil wel oog blijven houden voor de behoeften en wensen van haar inwoners. Ze waakt er voor dat inwoners niet buiten de boot vallen. De coalitiepartijen willen niet dat de kanteling gebruikt wordt om “taken over de schutting te gooien”.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie








regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe