Account
Logo
Zoeken
14.3 °C

Kort geding over Koningsfeest in Drachten

vr 25 april 2014, 0.17 uur

DRACHTEN - De voorzieningenrechter boog zich donderdag in twee zittingen over het Koningsfeest op de Kade in Drachten.

De eerste zaak is aangespannen door Fotio Karantzas namens 50 omwonenden. De Stichting Horecagroep de Kaden wil onder meer twee podia plaatsen, waar tot 11 uur 's avonds optredens zijn. Karantzas en zijn buren eisen dat het geluid beperkt wordt. onder meer door een podium om te draaien, richting het centrum. Volgens Karantzas,die boven zijn Grieks restaurant Athina aan de Noord kade woont,stond de muziek tijdens de vier voorgaande edities zo luid dat,,muren scheurden en ramen trilden".

Volgens Horecagroep de Kaden is een podium omkeren om logistieke redenen geen optie. Daarnaast willen de initiatiefnemers zoveel mogelijk voor hun zaak tappen. Hiervoor moeten hun eigen terrassen uitzicht hebben op het podium. Ook ondernemer Jolke Schuitemaker van Kafee acht aan de Noordkade de stap naar de rechter. Hij vind het onterecht dat hij geen vergunning krijgt voor een eigen podium.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerlandregionaal nieuws

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
26%
Nee  
74%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!