Account
Logo
Zoeken
18.6 °C

Hurdegarypster spuugt buschauffeur in gezicht

wo 23 april 2014, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een 42-jarige inwoner van Hurdegaryp heeft op 8 november vorig jaar een buschauffeur in het gezicht gespuugd. De Hurdegarypster is woensdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een boete van 250 euro. De man had pal voor de bus ingevoegd bij de overgang van de N355 (de Rijksstraatweg) van een vierbaans- naar een tweebaansweg. De buschauffeur moest zo hard remmen dat een paar passagiers op de grond vielen. Toen de Hurdegarypster uit zijn auto stapte om verhaal te halen, volgens hem was de bus 10 tot 15 centimeter achter hem gestopt, vielen er harde woorden.

De buschauffeur zou hem in niet mis te verstane bewoordingen -de Hurdegarypster zei dat hij werd uitgemaakt voor klootzak en homo- hebben duidelijk gemaakt dat hij in zijn auto moest stappen en door moest rijden. Als reactie had de Hurdegarypster de chauffeur in zijn gezicht gespuugd. Tenminste dat was de lezing van de chauffeur en een van de passagiers. De Hurdegarypster beweerde dat hij niet had gespuugd. Hij zou hooguit vanwege 'hyperactieve luchtwegen' bij het hoesten wat extra speeksel geproduceerd hebben. De man vond dat hij op een correcte wijze had ingevoegd.

Hij zei dat de buschauffeur extra gas had gegeven op het moment dat hij voor bus wilde invoegen. Volgens de chauffeur en een getuige had de man juist op het allerlaatste moment ingevoegd. Hij had zich schuldig gemaakt aan een van de ernstigste en meest vernederende vormen van belediging, vond de officier van justitie. De buschauffeur had verklaard dat hij zich vernederd, vies en goor had gevoeld. De officier tilde er zwaar aan en bracht dat tot uitdrukking door een werkstraf van 40 uur te eisen. Omdat de Hurdegarypster een blanco strafblad had, hield de rechter het bij een geldboete.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn

regionaal nieuws

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'regionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolderegionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkteregionaal nieuws

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum