Account
Logo
Zoeken
11.3 °C

Verdachte: 'NSB was ook een politieke partij'

do 17 april 2014, 18.00 regionaal

LEEUWARDEN - Een 34-jarige inwoner van Westergeest was duidelijk zwaar gefrustreerd nadat hij, voor zijn gevoel onterecht, op 17 december door de politie was opgepakt en in Leeuwarden achter slot en grendel was gezet. Toen de arrestantenverzorgers ook nog eens zijn pakje shag afpakten, schoot de Westergeester verbaal uit de slof. Hij zou een van de bewakers hebben uitgemaakt voor 'vuile NSB'er'. Ook zou hij gezegd hebben dat op het uniform van de bewaker in plaats van het politielogo een hakenkruis hoorde te staan.

Donderdag zei de Westergeester tegen de politierechter dat het allemaal niet klopte wat de bewaker en diens collega in het proces verbaal hadden gezet. Hij zou niet rechtstreeks tegen de bewaker hebben gezegd dat die een NSB'er was. Het was volgens de Westergeester meer in het algemeen bedoeld, over de politie als organisatie. Ook zou hij niet de benaming 'hakenkruis' hebben gebezigd. 'Ik ben niet fout geweest. Ik heb die woorden niet gezegd', aldus de verdachte.

Bovendien vond hij dat hij net zo goed had kunnen zeggen dat de bewakers CDA'ers of PVV'ers waren. 'De NSB was vroeger gewoon een politieke partij', aldus de Westergeester. De rechter vond dat de man wel degelijk de bewakers had geschoffeerd. 'Ik vind het niet zo gek dat zij het als een belediging hebben opgevat', zei de rechter. Zij hield er wel rekening mee dat de man geen strafblad had en dat hij zwaar gefrustreerd was omdat hij vond dat hij onterecht was opgepakt. De Westergeester kreeg een geheel voorwaardelijke boete van 300 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws