Account
Logo
Zoeken
14.5 °C

Geen cel voor drankrijder zonder rijbewijs

ma 14 april 2014, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Met teveel drank op en zonder een geldig rijbewijs op zak reed een Holwerder(41) in de nacht van 26 januari door Dokkum. De man had pech: een politieauto kruiste zijn pad. Hij moest blazen en dat leek goed voor hem uit te pakken. Het blaaspijpje gaf een P-indicatie: de P van pass (Engels voor geslaagd). Toch hadden de agenten de indruk dat de Holwerder niet nuchter was, hij sprak met dubbele tong en hij was onvast ter been. Hij moest mee naar het bureau voor een tweede blaastest.

Op het 'grote' apparaat bleek dat het vermoeden van de agenten juist was: de Holwerder produceerde een alcoholpromillage van 1,66, meer dan drie keer hoger dan is toegestaan. Hij zei dat hij zeven glazen bier had genuttigd. Hij was eerder betrapt op dronken rijden. Behalve een boete en een rijontzegging van de rechter, kreeg de man van het CBR de opdracht om de alcohol- en verkeerscursus te volgen. Dat had hij niet gedaan, met als gevolg dat zijn rijbewijs ongeldig werd verklaard.

Opvallend was dat de Holwerder maandag niet naar de behandeling van zijn strafzaak was gekomen. De officier van justitie eiste een pittige straf: naast een boete van 1300 euro en een rijontzegging van acht maanden vorderde de officier een onvoorwaardelijke celstraf van twee weken. De rechter ging uit van de richtlijnen van de rechtbank, die liggen momenteel kennelijk lager liggen dan die van het Openbaar Ministerie. De Holwerder kreeg een boete van 850 euro en een rijontzegging van acht maanden. De rechter legde de geëiste celstraf van twee weken voorwaardelijk op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness

Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness

regionaal nieuws

Wisseling autobrug veerdam Schiermonnikoog

Wisseling autobrug veerdam Schiermonnikoog

regionaal nieuws

Plaatsnaamborden roversgoed in Dantumadiel

Plaatsnaamborden roversgoed in Dantumadiel


regionaal nieuws

Houtigehage krijgt 'Ines Pultrumstrjitte'

Houtigehage krijgt 'Ines Pultrumstrjitte'