Account
Logo
Zoeken
14.4 °C

Drachtster (22) scheurt als gek door Drachten

zo 13 april 2014, 10.48 uur

DRACHTEN - Een 22-jarige man uit Drachten is zaterdagavond door de politie opgepakt nadat hij als een gek door Drachten reed. Rond 22.00 uur hadden diverse getuigen de man met hoge snelheid zien rijden in zijn VW Golf. Hij reed kort op zijn voorgangers, haalde gevaarlijk in en reed rakelings langs twee mensen.

Een getuige zag de auto in de eerste plaats met hoge snelheid rondrijden op de parkeerplaats bij de Tjaardaflat. Vervolgens zou de auto via de Ureterpvallaat en de Raai naar de binnenstad zijn gereden. Op de Raai stapten twee mensen uit een geparkeerde auto, waar de VW Golf rakelings langs is gereden. Ook reed de auto door de middenberm. Op de Kade reed de auto opnieuw met hoge snelheid en probeerde een voor hem rijdende auto op te jutten. Daarna is de auto via de Torenstraat en de Vogelzang naar de Stationsweg gereden. Daar zijn snelheden boven de 100 km/uur bereikt terwijl de maximum toegestane snelheid daar deels 30 km/uur en deels 50 km/uur is.

De politie wist de eigenaar van de auto, een 22-jarige man uit Drachten, aan te houden bij zijn woning aan de Meer in Drachten. Het rijbewijs van hem werd direct ingevorderd. Bovendien is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of de man onder invloed van alcohol en/of drugs heeft gereden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerlandregionaal nieuws

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
26%
Nee  
74%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!