Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
Foto: Geert Huisman

Rondweg Garyp, voortgang in beeld.

do 3 april 2014, 20.57 uur

GARYP - Beton- en aannemersbedrijf Veenstra bv stortte vandaag beton voor de landhoofden van de brug in de rondweg te Garyp, onderdeel van de Centrale As. De landhoofden zijn de basis voor de te realiseren overspanning over de Kostersfeart.

Verkeerstunnel Garyp aan de Eendrachtsweg, ruim een jaar na aanvang van de werkzaamheden door Haarsma infra en Milieu uit Tjerkwerd en Beton- en aannemersbedrijf Veenstra uit Jistrum, is de tunnel nagenoeg gereed en kan binnenkort opengesteld worden voor het onder doorgaande verkeer. De tunnel is ruim 130 meter lang, er is een verdiept deel voor autoverkeer en een minder diep deel voor de fietsers.

Als laatste wordt tussen de aangelegde taluds en zandwegen de basis voor het viaduct gelegd. In de afgelopen weken zijn de funderingen voor de beide landhoofden gestort. De mannen van Veenstra zijn nu bezig met de middenpijler. De sparingen voor de aan te brengen bekisting zijn prefab gemaakt op de werkplaats in Jistrum en worden maandag aangebracht in de bekisting.

Op 24 mei wordt in het kader van de dag van de bouw het werk opengesteld voor publiek, meer informatie hierover is te vinden op www.dagvandebouw.nl.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
89.5%
Nee  
5.3%
Geen mening  
5.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Brandweer Burgum krijgt nieuwe dompelpomp met voertuig

Brandweer Burgum krijgt nieuwe dompelpomp met voertuig


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381