Account
Logo
Zoeken
5.6 °C

Werk aan Drachtstervaart in beeld

do 3 april 2014, 20.51 uur

DRACHTEN - Donderdag is begonnen met het aanbrengen van de asfalt toplaag op de brug (Piipbrêge) in de Zuiderhogeweg. Aannemer Van Der Wiel Infra brengt een zogenaamde stille asfaltlaag aan op de nieuwe brug. De temperatuur moet gunstig zijn en minimaal 16 graden zijn om deze laag aan te brengen. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, kan de brug open voor het verkeer.

Ook de andere werkzaamheden aan de Drachtstervaart gaan gestaag door. Op de noordkant van het Moleneind is al een stuk weg in gebruik. Onder de brug wordt druk gewerkt aan de fietspaden die het centrum moet verbinden met de wijken aan de westkant van de Zuiderhogeweg. Het diepriool is al bijna gevorderd tot aan het carillon, en men is druk bezig met de oeverbeschoeiing.
Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond kan worden begonnen met de sloop van het oude riool midden in het kanaal, en kan ook het kanaal op diepte worden gegraven.

De werkzaamheden leveren veel overlast op voor de winkeliers nabij het carillon. Er is momenteel maar ene paar meter voetpad beschikbaar om deze winkels te bereiken.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
90.9%
Nee  
6.1%
Geen mening  
3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Brandweer Burgum krijgt nieuwe dompelpomp met voertuig

Brandweer Burgum krijgt nieuwe dompelpomp met voertuig

regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381