Account
Logo
Zoeken
18.7 °C

Getrouwd stel fleste Wehkamp en Neckermann

do 3 april 2014, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een stel uit Leeuwarden heeft eind 2011 en begin 2012 postorderbedrijven Neckermann en Wehkamp opgelicht door tientallen Samsung tablets en Apple iPads te bestellen zonder ervoor te betalen. De twee moesten zich donderdag voor de Leeuwarder rechtbank verantwoorden. De 45-jarige vrouw en haar drie jaar jongere echtgenoot lieten de bestelde spullen in eerste instantie afleveren op adressen in Hurdegaryp. Op Funda zochten ze leegstaande woningen op die ze vervolgens opgaven als afleveradres. De pakketjes onderschepten ze door de medewerker van de bezorgdienst aan te spreken voor hij bij de woning had aangebeld.

Via het track&trace-systeem konden ze elke keer redelijk inschatten wanneer de pakketjes bezorgd gingen worden. De tablets werden via Marktplaats.nl verkocht. Uiteindelijk liepen de twee tegen de lamp. Bij Wehkamp werden een groot aantal bestellingen al niet geleverd, doordat het bedrijf van tevoren controles uitvoerde. De Leeuwarder schatte dat er zeker 30 tot 40 keer niet was geleverd door Wehkamp. De man zei dat het een gemakkelijke manier was om geld te verdienen. Het idee voor de bestellingen was van hem afkomstig, hij was ook degene met een gokverslaving. Hij heeft een strafblad.

Omdat de zaak heel erg oud was en omdat de man nog een behoorlijke werkstraf open heeft staan, eiste de officier van justitie een voorwaardelijke celstraf van tien maanden met een proeftijd van drie jaar. Voor de vrouw eiste de officier een werkstraf van 120 uur en zes maanden cel voorwaardelijk. Beide verdachten moeten onder toezicht van de reclassering komen en ze moeten zich laten behandelen. De officier wil dat de twee de schadeclaims van Neckermann en Wehkamp, respectievelijk ruim 4600 en 2696 euro betalen. Uitspraak over twee weken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
25%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
0%
Iets anders....  
75%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Uitslaande brand verwoest drie schuurtjes

Uitslaande brand verwoest drie schuurtjes

regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto





regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity



kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard