Account
Logo
Zoeken
14 °C

'Toezicht hard nodig' voor Lippenhuizer

wo 2 april 2014, 18.30 uur

LEEUWARDEN - De reclassering zal binnenkort z'n best moeten doen om een 39-jarige inwoonster van Lippenhuizen in het gareel te houden. De politierechter in Leeuwarden plaatste de vrouw woensdag onder toezicht van de reclassering. Als de reclassering dat nodig vindt, dan zal de Lippenhuizer zich moeten laten behandelen. Op 22 augustus vorig jaar had ze twee dorpsgenotes mishandeld. De verdachte had een van de vrouwen uitgescholden en naar haar gespuugd.

Toen de andere vrouw de boel probeerde te sussen, kreeg ze een klap van de Lippenhuizer. De Lippenhuizer heeft een fors strafblad. Op 22 januari moest ze zich voor de rechter verantwoorden omdat ze een fietser met een hartkwaal bijna van de sokken had gereden. De reclassering constateerde dat de vrouw op verschillende gebieden met grote problemen worstelt. Ze worstelt met zichzelf, ze kan zich niet in anderen verplaatsen en ze heeft geen zelfinzicht.

'Ze overschreeuwt zichzelf', aldus de reclassering. Ze zou hulp moeten hebben, maar het is niet ondenkbaar dat ze die hulp van de hand wijst. Vandaar dat de politierechter het reclasseringstoezicht aan een voorwaardelijke celstraf van vier weken koppelde. Als de Lippenhuizer zich niet houdt aan de aanwijzingen van de reclassering, dan gaat ze een maand achter de tralies.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

'Situatie Buitenpost onder controle'

'Situatie Buitenpost onder controle'
regionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollumregionaal nieuws

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water