Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Ravage door watergevechten in vakantiehuisje

ma 3 maart 2014, 20.45 uur

LEEUWARDEN - Met zijn achten hadden de vrienden uit het midden van het land in november 2012 een weekend in een vakantiehuisje op Ameland gezeten. Dat heeft de eigenaar van het huisje geweten, de heren lieten een ravage achter. Een tussendeur was uit de scharnieren getrokken, een tv-beugel was van de muur gerukt, een eetkamerstoel was stuk, in de douche waren spullen vernield, een luie stoel en de matrassen van acht bedden waren zeiknat. De zitbank was zo zwaar van het water dat hij niet te tillen was. De feestvierders hadden duidelijk een wereldweekend gehad in de bungalow met inpandig zwembad bij Buren. Ze waren er wel tussenuit geknepen zonder de parkmanager te vertellen over de puinhoop die ze hadden aangericht. Bij het verlaten van het park hadden ze de sleutels in de brievenbus gegooid.

Maar iemand had het huisje geboekt en het was dan ook niet een ingewikkelde klus om de daders op te sporen. Een groot deel van de inboedel van het vakantiehuisje moest vervangen worden. Het leverde een schadepost op van ruim 6500 euro. Zes van de acht mannen hadden hun deel van de schade betaald. Ze hadden de politie verteld dat ze watergevechten hadden gehouden in het huisje, soms met hele emmers tegelijk. De twee die de schade niet hadden betaald, twee 23-jarige inwoners van Apeldoorn, zaten maandag bij de politierechter in Leeuwarden. Een van de twee deed niet moeilijk, hij was bereid om alsnog zijn deel van de schade op zich te nemen. Zijn maat had meer problemen met de schade die werd gevorderd. Hij vond dat er zaken waren opgevoerd die hij en zijn maten niet hadden vernield.

Daar had de officier van justitie geen boodschap aan. Hij vond dat de verdachten alsnog hun deel van de schade, iets meer dan 800 euro per persoon, moesten betalen. De officier vond dat zelfs zo belangrijk dat hij verder geen straf eiste. De rechter besloot anders. Mede omdat een van de verdachten de vordering bestreed en omdat zij er niet van overtuigd was dat de mannen verantwoordelijk waren voor alle schade in het huisje, verklaarde de rechter de vordering niet ontvankelijk. Als de eigenaar van het huisje alsnog alles vergoed wil hebben, zal hij naar de burgerlijke rechter moeten stappen. De twee verdachten kregen elk een boete van 400 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachtenregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen