Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Auto snijdt fietser: geen poging mishandeling

vr 28 februari 2014, 17.30 uur

LEEUWARDEN - Een 29-jarige Gorredijkster reed op 1 mei 2012 bijna een dorpsgenoot van de sokken. De Gorredijkster reed in de auto van zijn vader. Hij reed te snel naar de smaak van de dorpsgenoot, die naar de automobilist gebaarde dat hij rustiger moest rijden. De Gorredijkster keerde de auto en zocht de fietser op. 'Ik wilde weten wat hij precies bedoelde', zei de man vrijdag tegen de politierechter. Blijkbaar speelde er al langer iets tussen de twee mannen. De auto raakte de fiets, waardoor de fietser in onbalans raakte.

Volgens de Gorredijkster kwam dat omdat de fietser een plotselinge beweging naar links maakte. De fietser en een getuige hadden echter verklaard dat de automobilist de fietser had afgesneden en als het ware van de weg af had gedrukt. De officier van justitie had dat als een poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. Het akkefietje had ernstige gevolgen kunnen hebben, was de redenatie van de officier. De rechter kwam echter niet tot een poging zware mishandeling.

De fiets had de auto licht geraakt. De fietser had wat gewiebeld, maar hij was op de been gebleven. 'Er had wat meer moeten gebeuren', stelde de rechter. Er was wellicht sprake geweest van een bedreiging, maar dat werd de Gorredijkster niet verweten. En dus kon hij daarvoor ook niet veroordeeld worden. De man werd vrijgesproken. Daardoor kwam de rechter ook niet toe aan de schadeclaim van de fietser. De man vorderde 93 euro voor reparaties aan zijn fiets en 350 euro smartengeld. Hij was volgens zijn zeggen erg geschrokken van de actie van zijn dorpsgenoot.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!