Account
Logo
Zoeken
5.9 °C
Gezochte Harrekiet niet in Gronau

Gezochte Harrekiet niet in Gronau

di 25 februari 2014, 19.23 uur

HARKEMA - De politie in Gronau (Duitsland) heeft dinsdag gezocht naar Antonio Marcos van der Ploeg en zijn vrouwelijke kompaan Enise Merva Bircan. Het duo zou zich mogelijk in het stadspark van Gronau verscholen houden. Er werd een grote politiemacht samengetrokken in de grensstreek tussen Gronau en Enschede. Er zouden meerdere arrestatieteams, van zowel de Duitse als de Nederlandse politie, standby staan.

De 25-jarige Marco is afkomstig uit Harkema, alwaar hij als adoptiekind is opgegroeid. Al op 15 jarige leeftijd kwam hij met justitie in aanraking. Dit in verband met een steekpartij. Hiervoor werd hij veroordeeld tot jeugddetentie en jeugd TBS. Dit heeft geresulteerd in behandeling in "Het Poortje" in Veenhuizen.
Daar ontsnapte hij in November 2005 om vervolgens in December een gewapende overval op een tabakszaak aan het Raadhuisplein in Drachten te plegen.

Omstreeks half 8 is dinsdagavond bekend geworden dat het gezochte duo niet is gevonden in Gronau. De zeer uitgebreide zoekactie gaat overigens wel onverminderd door in het Nederlands-Duitse grensgebied rondom Enschede.

In de loop van de avond heeft de politie ook een zoekaktie gehouden rond Winschoten (GN). Bij de politie waren tips binnen gekomen die een zoekaktie rechtvaardigden.
Voor de zoekaktie werden naast een politieheli, ook arrestatieteams ingezet.

Volgens getuigen waren bij deze zoekaktie ook politieagenten uit Duitsland betrokken.

In de loop van de avond/nacht is de nadruk van de zoekaktie in de richting van de stad Groningen opgeschoven. Ook in andere plaatsen langs de Duits-Nederlandse grens is gezocht. Tot nu toe is het duo nog niet aangetroffen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Skûtsje De Broekophâlder gedoopt in Eastermar

Skûtsje De Broekophâlder gedoopt in Eastermar
regionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen