Account
Logo
Zoeken
10.5 °C

Wijnjewoudster botste op fietser en 3 auto's

di 25 februari 2014, 17.30 uur

LEEUWARDEN - Een 36-jarige inwoner van Wijnjewoude was in 2012 en in 2013 tot twee keer toe betrokken bij een ernstig verkeersongeval. Op 10 februari 2012 had de man op Mounleane bij zijn woonplaats een fietser letterlijk van de weg gereden. De Wijnjewoudster had de bevroren ruiten van zijn auto niet goed schoongemaakt. Op 9 maart vorig jaar reed de man als een dolle door het centrum van Drachten. Hij botste op drie verschillende auto's. De Leeuwarder rechtbank veroordeelde de man dinsdag tot een werkstraf van 120 uur en een rijontzegging van twaalf maanden waarvan de helft voorwaardelijk.

Vlak voor hij op 9 maart in Drachten op drie auto's botste, heeft de Wijnjewoudster waarschijnlijk een epileptische aanval gehad. Daardoor kan de man niet verweten worden dat hij tot drie keer toe is doorgereden na een aanrijding. De rechtbank neemt het hem wel kwalijk dat hij had geblowd voor hij in de auto was gestapt. De man rookte cannabis omdat hij als gevolg van een hersenbeschadiging halfzijdig spastisch is. De cannabis vermindert de spasmes. De rechtbank oordeelde dat de verdachte bij het ongeval bij Wijnjewoude onvoldoende is uitgeweken, waardoor hij de fietser, een dertigjarige dorpsgenoot, heeft geraakt.

De Wijnjewoudster had alleen de portierruit aan de bestuurderskant van zijn auto en een klein vierkantje op de voorruit ijsvrij gemaakt. Het slachtoffer fietste met zijn tienjarige dochter op de Mounleane. De man raakte zwaar gewond. Hij had een schedelfractuur, een hersenkneuzing, een gebroken schouderblad en een gebroken bovenarm. Het is nog steeds niet zeker of hij volledig zal herstellen. De rechtbank liet in het voordeel van de verdachte meewegen dat hij contact heeft gezocht met de familie van het slachtoffer.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm