Account
Logo
Zoeken
2.8 °C

Bejaarde verdachte wil boete niet betalen

di 25 februari 2014, 13.00 uur

LEEUWARDEN - De tachtigjarige Engwierumer vond het maar niks dat hij zich voor de rechter moest verantwoorden voor wat hij zelf 'een klein geintje' noemde. Hij had op 27 mei vorig jaar op de Nijlan bij Engwierum met de zijspiegel van zijn auto de spiegel van een tegenligger geraakt. De Engwierumer had geen schade, de spiegel van de andere auto lag eraf. Omdat de bejaarde man had verzuimd zijn gegevens te overleggen moest hij voor de rechter verschijnen. Hij was het duidelijk niet eens met de strafbeschikking die hij van het CJIB had gekregen. '350 euro voor zo'n klein grapje is veel teveel', vond de verdachte.

De aangever had gezegd dat de Engwierumer was doorgereden, terwijl hij was gestopt. Een grove leugen volgens de verdachte. De tachtigjarige zou pas gestopt zijn toen hij een andere tegenligger op het smalle weggetje moest laten passeren. De mannen raakten alsnog aan de praat, maar het was een kort gesprekje. De aangever begon de baas te spelen en dat zinde de Engwierumer niet. 'Hij vroeg meteen waar ben je verzekerd', zei hij. Toen de andere man zei dat hij aangifte zou doen, antwoordde de Engwierumer dat hij dat zelf maar moest weten. Vervolgens reed hij weg.

Het was een storm in een glas water, vond hij. 'Zo'n klein geintje heeft al honderden euro's aan politie gekost. Dit was maar een spiegeltje, als ik die man nou een been eraf had gereden'. Toen de officier van justitie de rechter verzocht om de man de 350 euro alsnog te laten betalen, was de Engwierumer er wel klaar mee. 'Sluit me dan maar op', riep hij. De rechter legde de geëiste boete toch op. De Engwierumer was het er nog steeds niet mee eens. 'Die man met zijn leugens krijgt gelijk en ik niet', klaagde hij.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten