Account
Logo
Zoeken
6 °C

22 nieuwe vissteigers in De Westereen

zo 23 februari 2014, 21.02 uur

DE WESTEREEN - De voorzieningen voor sportvissers worden dit voorjaar fors uitgebreid in De Westereen. Hengelsportliefhebbers kunnen straks terecht op één van de 22 vissteigers die worden aangelegd in de Swemmer. Ook wordt er voor de vissers die met de auto komen een parkeerterrein ingericht. De locatie is onder hengelsporters nu al een bekende en geliefde stek.

Grote aanjager en financier van het hele project is Sportvisserij Fryslân. Gezamenlijk met de visvereniging, dorpsbelangen, Staatsbosbeheer en gemeente heeft zij de plannen zo ver weten te brengen. Wethouder Siepie Hylkema spreekt haar waardering uit voor de inzet van Sportvisserij Fryslân: “De realisatie van het project heeft enig doorzettingsvermogen gekost, maar Sportvisserij Fryslân heeft dit op een hele positieve manier en in goed overleg met partijen opgepakt”.

Realisatie van de 22 vissteigers is een langgekoesterde wens van de visvereniging in De Westereen. De heer Feenstra van de visvereniging licht toe: “Het aantal van 22 steigers biedt ons de mogelijkheid om verschillende vormen van wedstrijden te organiseren. Wij willen graag de jeugd in De Westereen en omringende dorpen enthousiast maken én houden voor de hengelsport. De nieuwe steigers zijn bij uitstek geschikt om schoolkinderen kennis te laten maken met de sportvisserij”.

Sportvisserij financiert het totale project. Het college van B en W van Dantumadiel en de vereniging van Doarpsbelangen De Westereen hebben daarnaast een financiële bijdrage voor de realisatie beschikbaar gesteld. Ook Staatsbosbeheer heeft als eigenaar van de ondergrond haar medewerking aan de plannen verleend. Volgens planning wordt er in april a.s. met de werkzaamheden gestart.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding


regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijverregionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum