Account
Logo
Zoeken
2.7 °C

Westereender slaat buurvrouw bij barbecue

do 20 februari 2014, 17.30 uur

LEEUWARDEN - Een 62-jarige ex-inwoner van De Westereen kreeg donderdag van de politierechter in Leeuwarden een werkstraf omdat hij op 1 september 2012 tijdens een buurtbarbecue een buurvrouw heeft mishandeld. De verdachte, hij is inmiddels verhuisd naar Kollum, had de vrouw volgens een getuige wel tien tot vijftien keer tegen het hoofd geslagen. De man was een van de aanwezigen op een barbecue van de Spjochtstrjitte. De vrouw was vlakbij op haar eigen erf aan het barbecueën. Ze was een beetje aan het uitlokken, vond de verdachte.

Hij voelde zich geroepen de buurvrouw aan te spreken. De vrouw stuurde hem van haar erf. Onzin volgens de verdachte, hij zou niet op het erf hebben gestaan. Zijn lezing was dat de vrouw hem twee klappen gaf, waarop hij in een reflex had teruggeslagen. De vrouw had een heel ander verhaal: volgens haar had de man haar meermaals met gebalde vuisten had geslagen toen zij hem van het erf wilde duwen. Haar lezing werd bevestigd door haar partner en een getuige die alles vanaf de buurtbarbecue had aanschouwd.

Hoewel hij achteraf vond dat hij eerst tot tien had moeten tellen, had de verdachte in een brief aan de rechtbank geschreven dat hij zich eigenlijk slachtoffer voelde. Hij had de schikking van 550 euro niet betaald omdat hij zich wilde verdedigen. Die kans kreeg hij, maar de rechter achtte wel bewezen dat hij de buurvrouw had geslagen. Vanwege de krappe financiële situatie van de man zette de rechter het schikkingsbedrag om in een werkstraf van 20 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten