Account
Logo
Zoeken
8.8 °C

Garypster bedreigt broer met tractor

do 20 februari 2014, 14.45 uur

LEEUWARDEN - Omdat hij op 18 augustus 2012 zijn broer achterna heeft gezeten op een tractor, werd een 49-jarige inwoner van Garyp donderdag door de politierechter veroordeeld tot een boete van 800 euro waarvan de helft voorwaardelijk. De broers ruzieden over geld. De broer zou de verdachte zou nog 400 euro verschuldigd zijn voor een partij hooi. De Garypster beschuldigde zijn broer er ook van dat hij bij hem de deuren had opengebroken.

Op 18 augustus 2012 hadden de broers woorden gehad. Terwijl zijn broer naar huis fietste, ging de verdachte er op de trekker achteraan. Bij de woning van de broer reed hij een betonnen paal omver en liep een hok schade op doordat hij er met een trekker bij langs schampte. Achteraf had het niet zo gemoeten, besefte de Garypster. Hij wil het in principe ook wel goedmaken. Of dat zal slagen is de vraag. Een bemiddelingsgesprek bij de politie is al op niets uitgelopen.

Volgens de Garypster omdat zijn broer was weggelopen. 'Ik vind het treurig dat hij zo doet', zei de man. De broer diende een fikse schadevergoeding in. Hij claimde ruim 700 euro voor de spullen die zijn broer met de tractor zou hebben kapotgereden. Verder eiste hij 500 euro smartengeld. Omdat de materiële vordering niet goed was onderbouwd, werd dat bedrag niet toegewezen. De rechter bepaalde dat de Garypster 200 euro smartengeld aan zijn broer moet betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachtenregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen