Account
Logo
Zoeken
9.4 °C

Drankrijder bezorgt automobiliste whiplash

do 13 februari 2014, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Twee andere automobilisten waren de pineut toen een Drachtster op 28 februari 2013 op de kruising van de Wetterkant met de Overtoom in Gorredijk verzuimde voorrang te verlenen. De Drachtster stak de weg over met een kar met velgen achter de auto. Een Fiat Brava kwam van rechts, op een voorrangsweg, en knalde vol op de aanhangwagen. Op zijn beurt klapte de kar op een andere auto.

De Drachtster had gedronken. Tegen de politierechter zei hij donderdag dat hij na het werk een paar flesjes bier had gedronken. Vier biertjes had hij indertijd tegen de politie gezegd. Omdat hij beginnend bestuurder was - hij had zijn rijbewijs nog geen vijf jaar - was een klein beetje drank al teveel. De Drachtster had bijna twee keer teveel drank op. Hij zei wel dat hij vermoedde dat de bestuurster van de Fiat behoorlijk hard had gereden. Hij heeft de vrouw een dag later opgezocht, met een bosje bloemen en om de schade te regelen. De vrouw heeft een whiplash aan de botsing overgehouden.

Nadat de schade was geregeld, kon de Drachtster op zoek naar een andere verzekeraar. Omdat hij met drank op achter het stuur had gezeten, gooide zijn verzekeringsmaatschappij hem eruit. De rechter veroordeelde de man tot een werkstraf van 25 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van vier maanden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
ondernemend nieuws

'Ouderwetse' brochure blijft populair

'Ouderwetse' brochure blijft populair


regionaal nieuws

Fundering brug Skûlenboarch is niet beschadigd

Fundering brug Skûlenboarch is niet beschadigd


ondernemend nieuws

Op deze manieren zijn ondernemers bezig met verduurzamen

Op deze manieren zijn ondernemers bezig met verduurzamen