Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

Meer mensen naar Voedselbank Achtkarspelen

do 13 februari 2014, 11.54 regionaal

SURHUISTERVEEN - Er zijn steeds meer mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank in de gemeente Achtkarspelen. "Yn 2009 binne wy begûn mei 7 klanten en no sitte wy al boppe de 90. Dit is fansels gjin goede ûntwikkeling en meinammen net foar de minsken, dy’t elke 14 dagen by ús oanklopje foar de needsaaklike help. It giet dúdlik net goed yn ús lân mei in grut tal minsken" aldus Sytze van der Velde van de Stichting Voedselbank Achtkarspelen (SVA).

Door de toename van klanten kampt de voedselbank nu met organisatorische problemen. De uitdeelruimte in het gebouw De Bining in Surhuisterveen wordt te klein. Het is volgens Van der Velde misschien nodig om meer ruimten te benutten of om de groep cliënten te splitsen en over te gaan op een uitdeling per week in plaats van eens per 14 dagen.

De SVA-voorzitter Van der Velde laat er overigens geen twijfel over bestaan dat het bestuur erg ingenomen is met de geweldige inzet van alle vrijwilligers van de voedselbank: "Sûnder ús frijwilligers soe it neat wurde en koe de voedselbank net bestean en sa goed draaie."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!