Account
Logo
Zoeken
5 °C

K'tille: vrijspraak voor klappen met staaf

wo 12 februari 2014, 15.30 uur

LEEUWARDEN - Twee inwoners van Kootstertille zijn woensdag vrijgesproken van de mishandeling van twee dorpsgenoten. De verdachten, 21 en 27 jaar, zouden in de nacht van 10 november vorig jaar een 53-jarige dorpsgenoot met een ijzeren staaf hebben geslagen. Ook de zoon van het slachtoffer zou klappen hebben opgelopen. Vader en zoon zouden mishandeld zijn voor hun woning in de Van Stolbergstrjitte. De vader was wakker geworden van vuurwerk. Daar wisten de Tilsters volgens eigen zeggen niets van af. Ze zouden wel eerder die avond in een plaatselijk café mot hebben gehad met de zoon des huizes. Toen ze langs de woning van vader en zoon liepen zou de zoon het tweetal met een ijzeren staaf hebben gedreigd. De vader was tussenbeide gekomen.

De zoon had verklaard dat een van de verdachten zijn vader tegen een boom had gegooid. Senior zou ook zijn geslagen met de staaf, die inmiddels door een van de verdachten was afgepakt. De zoon was de enige die het slaan met de staaf had gezien. De 27-jarige had gezien dat de zoon 'als een idioot' met de staaf stond te zwaaien en zijn vader raakte. Senior had een hoofdwond en diverse kneuzingen opgelopen. Dat zou erop kunnen duiden dat hij met een hard voorwerp was geslagen. Toch vonden de officier van justitie en de rechter dat niet onomstotelijk vast was komen te staan dat een van de verdachten de vader met de staaf had mishandeld.

Ook van de worp tegen de boom, waar de vader een beurse heup aan overgehouden zou hebben, werden de Tilsters vrijgesproken. In tegenstelling tot de officier oordeelde de rechter dat de twee ook niet veroordeeld konden worden voor de mishandeling van de vader. Er waren geen onafhankelijke getuigen en de verklaringen van de betrokkenen spraken elkaar op onderdelen tegen. Beide Tilsters werden dus vrijgesproken. Door die vrijspraak kon de schadevergoeding van de vader, de man claimde onder andere 540 euro smartengeld, niet worden toegewezen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer


regionaal nieuws

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten


regionaal nieuws

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha