18.4 °C

Busje te water op Drachtster loswal

di 14 januari 2014 20.26 uur

DRACHTEN - Op de Drachtster loswal in Drachten is dinsdag rond 20.00 uur een busje in het water gereden. Het voertuig is door onbekende oorzaak rechtdoor gereden en in het water terecht gekomen. Bij aankomst van de hulpdiensten zonk het busje en verdween onder water op zo'n 15 meter afstand van de kade.

De brandweer is met duikteams ter plaatse gekomen om de inzittende uit het bedrijfsbusje te redden. De bestuurder is door de duikers van de brandweer aangetroffen en aan wal gebracht. Naast twee ambulances is ook het Mobiel Medisch Team per heli ter plaatse gekomen. De heli landde op het terrein van Philips aan de Tussendiepen. Het slachtoffer is gereanimeerd in de ambulance en vervolgens overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Voor zover bekend zaten er niet meer personen in het voertuig. De zoektocht door duikers is ook gestaakt. De gezonken auto is gemarkeerd zodat deze later geborgen kan worden. Rond 22.00 uur is men gestart met de berging. Een duikteam kwam ter plaatse om samen met een berger het voertuig uit het water te takelen en te bergen. Dit was rond middernacht afgerond. Tijdens de berging werd duidelijk dat de VW Crafter 30 met kenteken 92-VVG-6 eerder op de dag gestolen werd in het Groningse Winsum.

Update:
De bestuurder is woensdag aan zijn verwondingen overleden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws