Account
Logo
Zoeken
9.7 °C

Sumarster snoeide bomen van gemeente

di 10 december 2013, 21.30 uur

LEEUWARDEN - Een 47-jarige inwoner van Sumar moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden omdat hij in de zomer van vorig jaar zonder toestemming van de gemeente bomen en struiken langs zijn oprit had gesnoeid. De Sumarster zei dat hij uit voorzorg aan het snoeien was geslagen. Als de man vanaf zijn erf het fietspad voor zijn woning op wilde rijden, had hij onvoldoende zicht op de fietsers en het andere verkeer. Volgens hem was het vorig jaar tot vier keer toe 'bijna raak'.

Hij had meermalen geklaagd, maar de gemeente vond het niet nodig om de struiken en bomen te snoeien. Toen er uiteindelijk wel door de gemeente werd gesnoeid, bleek dat er niets was gedaan aan de meest gevaarlijke plek. Toen had de Sumarster maar het heft in eigen handen genomen. En dat pikte de gemeente weer niet. Er werd aangifte gedaan omdat de Sumarster bomen en struiken die van de gemeente waren had 'vernield'.

De politierechter had het idee dat er ergens een storing was geweest in de communicatie met de gemeente. 'Maar u komt toch aan de spullen van een ander', aldus de rechter. De rechter begreep echter wel dat de Sumarster aan het snoeien was geslagen. 'Ik snap de situatie wel, ook dat u gewoon een keurige ondernemer bent'. De Sumarster kreeg een geheel voorwaardelijke boete van 200 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Boelenslaan

Fiets gevonden in Boelenslaan

regionaal nieuws

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering