Account
Logo
Zoeken
4.8 °C
© BD-Fotografie/Berend

Dronken automobilist rechtdoor op rotonde

za 7 december 2013, 19.14 uur

DRACHTEN - Een 30-jarige automobilist uit Drachten moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De man was op de Noorderhogeweg in zijn woonplaats rechtdoor over een rotonde gereden. Aangezien de man had gedronken en hij er geen politie bij wilde werd familie ingeschakeld om de auto los te trekken.

Getuigen van het ongeval hadden echter reeds de politie gebeld. Deze was snel ter plaatse en heeft de bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder verklaarde aan de politie dat hij had moeten uitwijken voor een medeweggebruiker en daardoor de controle over het stuur was verloren. De agenten roken echter bij de bestuurder een alcohollucht en namen een blaastest af. Daaruit bleek dat de man teveel had gedronken. Op het politiebureau resulteerde een ademanalyse in 1070 ug/l.

Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. Via de ZSM-procedure kreeg de man een werkstraf van 28 uur en 15 maanden rijontzegging. Daarna mocht hij lopend het politiebureau verlaten. De auto is los getrokken door berger Tolman en afgevoerd.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten