Account
Logo
Zoeken
9.4 °C

Schade aan Waddenzeedijk op Ameland

vr 6 december 2013, 14.43 uur

NES (AMELAND) - De Friese zeedijken hebben de storm goed doorstaan. De hoogste waterstand van 3.42 meter +NAP is donderdagavond om 23.00 uur bij Harlingen gemeten. De dijkbewaking is vrijdag rond het middaguur opgeheven omdat de waterstanden inmiddels over de gehele Friese kustlengte zijn gedaald beneden de kritische grens van 2,90 meter + NAP. Wetterskip Fryslân richt zich de rest van de dag op een laatste inspectie van alle dijken. De schade aan de dijken is beperkt gebleven en zal zo spoedig mogelijk worden hersteld.

Schade op 15 plekken op Ameland
Door de storm en hoogwater is op ongeveer vijftien plekken op de Waddenzeedijk op Ameland lichte schade ontstaan. Deze schadeplekken bevinden zich in de overgang tussen de klinkers en het gras op de dijk waar zich muizengangen bevinden. Het levert geen gevaar op voor de stabiliteit van de dijk. De schadeplekken worden vrijdag al, als de waterstand voldoende is gedaald, door medewerkers van Wetterskip Fryslân gerepareerd.

Vrijdag inspecteren medewerkers van Wetterskip Fryslân de dijken langs de hele Friese kust nog één keer op schade en brengen hiervan rapport uit. Er is veel rommel (vloedmerk) aangespoeld dat zo snel mogelijk verwijderd wordt. Hierbij gaat het met name om organisch materiaal afkomstig van de vastewal. Daarnaast is er hier en daar wat schade aan afrasteringen op de dijk.

De keermuur in Harlingen, de Johan Frisosluis en de Tjerk Hiddesluis en de gemalen bij Roptazijl en Zwarte Haan blijven afgesloten. De keermuur in Harlingen wordt onder 2.00 meter + NAP weer geopend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal