Account
Logo
Zoeken
13.2 °C

Verdachte krijgt geld terug van deurwaarder

vr 6 december 2013, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Het zal je gebeuren: je betaalt netjes de boete voor een mishandeling van vier jaar geleden. Bij de politie heb je bekend dat je het hebt gedaan en je moet evenzogoed voor de rechter verschijnen... omdat je de boete niet betaald zou hebben. Het overkwam een Gorredijkster (32). Die moest zich vrijdag bij de politierechter melden, samen met een 27-jarige dorpsgenoot. De twee zouden, met nog twee anderen, iemand hebben mishandeld. Vrijdag kwam aan het licht dat de Gorredijkster niet alleen al de boete had betaald, hij krijgt ook nog geld terug.

Het incassobureau dat de boete bij hem had geïnd, was een beetje te voortvarend te werk gegaan. De deurwaarde had de verdachte aangeslagen voor 630 euro. De man had van Justitie een schikkingsvoorstel gekregen van 'maar' 370 euro, hij had dus teveel betaald. De tweede verdachte had niets betaald, hij vond dat hij niet schuldig was. En dat voor een zaak die zich afspeelde op 10 september 2009. Samen met zijn medeverdachte had hij een 43-jarige man die zijn hond uitliet bij de skatebaan in Gorredijk mishandeld.

De vier mannen zouden het slachtoffer hebben uitgescholden. Toen het slachtoffer op zijn beurt de mannen met een zaklamp bescheen, vielen er klappen. De 27-jarige zei dat hij tot vijf keer toe gevraagd had of de man wilde ophouden met de zaklantaarn schijnen. De Gorredijkster vond dat hij uit zelfverdediging had gehandeld. De man met de hond zou hem als eerste hebben geslagen. Daar was de rechter het niet mee eens. De Gorredijkster moet alsnog de 370 euro betalen. In de andere zaak verklaarde de rechter de officier van justitie niet-ontvankelijk omdat de boete al was betaald. Dat had de officier zelf ook voorgesteld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919


regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland