Account
Logo
Zoeken
5 °C

Wetterskip Fryslân stelt dijkbewaking in

do 5 december 2013, 14.52 uur

SCHIERMONNIKOOG - Wetterskip Fryslân stelt donderdagavond en vannacht dijkbewaking in langs de Waddenzeekust en op Ameland en Schiermonnikoog. Reden is de voor vanavond verwachtte waterstand van rond de 3.30 meter + N.A.P. bij Harlingen. Ook de Tjerk Hiddesluizen en de coupure in de keermuur bij Harlingen en de zeegemalen bij Roptazijl en Zwarte Haan worden in de loop van de dag afgesloten.

De dijkbewaking gaat in bij een verwachte waterstand van 3.00 meter boven N.A.P. De dijkbewaking gaat in vanaf 20.30 uur en loopt door zolang nodig. Naar verwachting gaan de waterstanden na 01.30 uur vannacht voor het grootste deel van de waddenzeekust dalen. Alleen voor Ameland worden ook morgenochtend nog waterstanden van rond de 3.00 meter verwacht.

De dijken langs de Friese kust zijn berekend op een waterstand van ongeveer vijf meter boven N.A.P. De dijkbewaking is er vooral op gericht kwetsbare plekken of beschadigingen tijdig te ontdekken en zo nodig snel te kunnen herstellen. Naast de dijkbewaking zijn alle rayonbeheerders van het waterschap actief om na te gaan of de harde zuidwestenwind in hun beheergebied voor problemen zorgt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten