Account
Logo
Zoeken
4.7 °C

Vrijwilligers verhuizen hertenkamp in Burgum

do 5 december 2013, 10.29 uur

BURGUM - Dertig vrijwilligers van Talant en het asielzoekerscentrum gaan vrijdag 6 december een begin maken met het verplaatsen van het hertenkamp in Burgum naar de nieuwe tijdelijke dierenweide aan de Prins Bernhardstraat. De vrijwilligers gaan hekpanelen verwijderen, zodat deze begin volgende week op de nieuwe locatie geplaatst kunnen worden.

Door de bouw van een nieuwe brug en de aanleg van De Centrale As is het noodzakelijk het huidige onderkomen van de dieren te verplaatsen naar een tijdelijke nieuwe locatie. De veiligheid van de dieren kan op een bouwterrein niet gegarandeerd worden. Daarnaast komt de nieuwe brug grotendeels op de plek van het huidige hertenkamp te liggen. Ook is het natuurlijk niet diervriendelijk om dieren bij dergelijke bouwactiviteiten te houden.

De gemeente heeft een goede en centrale locatie voor de tijdelijke dierenweide gevonden op een perceel aan de Prins Bernhardstraat in Burgum. Het terrein is eigendom van de gemeente en heeft een oppervlakte van ongeveer 2000 vierkante meter. Perfect om voor een periode van drie of vier jaar kleinvee te laten verblijven.

De klus wordt gecoördineerd door het bestuur van Dorpsbelang Burgum. Dankzij de enthousiaste medewerking van alle vrijwilligers is de tijdelijke dierenweide waarschijnlijk nog deze maand toegankelijk voor het publiek.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten