Account
Logo
Zoeken
9.9 °C

Naaktfoto's op sekssites: smaad niet bewezen

wo 4 december 2013, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (49) die ervan werd verdacht dat hij naaktfoto's van zijn ex-vrouw op sekssites had geplaatst, is woensdag vrijgesproken. De politierechter in Leeuwarden oordeelde dat niet was voldaan aan de voorwaarden die wettelijk worden gesteld aan het plegen van smaad. De Drachtster zou in de zomer van vorig jaar op drie verschillende sekssites naaktfoto's van zijn ex hebben geplaatst. Compleet met naam en toenaam en het telefoonnummer en e-mailadres van zijn voormalige echtgenote. De vrouw deed aangifte nadat ze een paar keer door wildvreemde mannen was gebeld.

De politie kwam al gauw bij de Drachtster terecht. De man zou al eerder hebben gedreigd blootfoto's van zijn ex op internet te zetten. De politie vond op de harde schijf van de computer van de Drachtster dezelfde foto's die op de sekssites stonden. De Drachtster ontkende. Volgens hem had er iemand ingebroken op zijn wifi en vervolgens zijn NAS-schijf gehackt. De officier van justitie vond het opvallend dat juist de Drachtster, die computerspecialist is, er niet in was geslaagd zijn eigen computer te beveiligen. Bovendien waren de foto's ook aangetroffen in de dropbox -een online opslagdienst- van de verdachte.

De officier was ervan overtuigd dat de Drachtster de foto's had geplaatst. Dat de Drachtster een week eerder zijn ex had gewaarschuwd dat er was ingebroken op zijn NAS-schijf door onbevoegden zag de officier als een poging van de man om zichzelf in te dekken. De Drachtster op zijn beurt zag de aangifte als een poging van zijn ex om hem een hak te zetten. De ex-echtgenote had een schadevergoeding van 1500 euro ingediend. Het zien van de naaktfoto's op internet had zij als traumatisch ervaren. Door de vrijspraak kon de schadeclaim niet worden toegewezen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
ondernemend nieuws

'Ouderwetse' brochure blijft populair

'Ouderwetse' brochure blijft populair


regionaal nieuws

Fundering brug Skûlenboarch is niet beschadigd

Fundering brug Skûlenboarch is niet beschadigd

ondernemend nieuws

Op deze manieren zijn ondernemers bezig met verduurzamen

Op deze manieren zijn ondernemers bezig met verduurzamen

kwijt / misdaad in je straat

Kater Bhodi vermist

Kater Bhodi vermist