Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

Drachtster wegpiraat 'stuitert' over drempel

di 3 december 2013, 13.30 regionaal

LEEUWARDEN - Argeloze toeschouwers schrokken zich een hoedje, toen een Drachtster (41) op 16 mei vorig jaar zijn auto met zo'n 100 kilometer per uur over de Kaden racete. De man reed zo hard dat de wielen los van de grond kwamen toen hij over een verkeersdrempel reed. Iemand zag de auto letterlijk over de drempel 'stuiteren'. Getuigen, waaronder een agent in zijn vrije tijd, belden de politie.

De Drachtster zei dinsdag tegen de politierechter dat het allemaal wel wat meeviel. 'Ik wist wel wat ik deed', zei de man. Bij dat antwoord had de rechter grote vraagtekens, vooral omdat de Drachtster ook nog eens teveel had gedronken. Hij had bijna drie keer meer op dan is toegestaan. Volgens hem leek het alsof hij hard reed omdat de uitlaat stuk was. Autorijden kan de man voorlopig wel op zijn buik schrijven. Het CBR nam het rijbewijs in. De Drachtster krijgt het roze papiertje terug als er een alcoholslot in zijn auto is ingebouwd.

En dat kan de man niet betalen, hij zit in de schuldsanering. Een geldboete geven had in dit geval weinig nut en dus veroordeelde de rechter de Drachtster tot een werkstraf van 30 uur en een rijontzegging van zes maanden. De man had zich ook schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit. Hij had twee stroomstootwapens. Dat was zo lang geleden, in september 2010, dat de rechter dat niet meer meenam in de straf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!