Account
Logo
Zoeken
4.8 °C
Foto: Geert Huisman

College Kollumerland bezoekt molen 'Windlust'

di 3 december 2013, 12.49 uur

BURUM - Dinsdag bracht het college van Kollumerland c.a. een bezoek aan de herbouw van de molen 'Windlust' in Burum. Na de brand besloten monumentenstichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland, dorpsbelang Burum en vrijwillige molenaars de molen te herbouwen.

Zondagavond 8 april 2012 (Eerste Paasdag) brandde de beeldbepalende koren- en pelmolen 'Windlust' van Burum grotendeels af. De molen is eigendom van de monumentenstichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland. Drie dagen na de brand is op een bijeenkomst, waarbij de monumentenstichting, dorpsbelang Burum en de vrijwillige molenaars aanwezig waren, besloten de molen te herbouwen.

Werkzaamheden
Op de bouwlocatie aan de Herestraat te Burum wordt hard gewerkt. Inmiddels is het achtkant van de molen gerecht, de stelling rondom de molen aangebracht en zijn de rietdekkers gestart met het rietdekken van de romp. In de werkplaats van de molenbouwer wordt gewerkt aan de kap en het binnenwerk van de molen. Burum krijgt langzamerhand zijn karakteristieke uiterlijk weer terug.

Planning
Wanneer alles volgens planning verloopt kunnen de molenaars de molen 'Windlust' in de zomermaanden van 2014 weer laten draaien.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten