Account
Logo
Zoeken
14.3 °C

Drachtster steelt lokfiets: 3 maanden cel

wo 20 november 2013, 17.30 regionaal

LEEUWARDEN - Een Drachtster (28) moet drie maanden de cel in. De man heeft zich schuldig gemaakt aan het stelen van fietsen en winkeldiefstallen. Eind december 2012 liep hij tegen de lamp nadat hij bij de Chinees aan de Burgemeester Wuiteweg een lokfiets had gestolen. De Drachtster de fiets bij vrienden gestald. De man had in een maand tijd vijf fietsen gestolen, waaronder twee elektrische. Die had hij voor 50 euro per stuk aan een heler verkocht.

Begin september vorig jaar had de Drachtster bij de Bijenkorf in Groningen een flesje after shave gestolen. Tegen de politie zei hij destijds dat hij had gemerkt dat zijn geurtje bijna op was. Op 23 augustus van dit jaar had de man bij de Jumbo in Drachten bieflappen gestolen. Hij zou bij zijn broer eten. Het leek hem een goed idee om iets lekkers mee te brengen.

De Drachtster heeft een fors strafblad waarop veel diefstallen prijken. Volgens de officier van justitie heeft hij lak aan alles. 'Hij blijft gewoon doorgaan. Ik heb het idee dat het een levensstijl voor hem is geworden', aldus de officier. Naast de drie maanden cel zette de rechter een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur om in een definitieve werkstraf. Verder moet de Drachtster 275 euro schadevergoeding betalen aan een van de eigenaren van de gestolen fietsen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws