Account
Logo
Zoeken
1.8 °C

Burgumer broers beboet voor elektrisch vissen

ma 4 november 2013, 21.00 uur

LEEUWARDEN - Twee broers uit Burgum gingen kopje onder, toen de politie ze op 18 september vorig jaar wilde aanhouden op het Tjeukemeer. De broers, 46 en 50 jaar oud, werden ervan verdacht dat ze illegaal elektrisch aan het vissen waren. Een getuige, een sportvisser, had de politie een dag eerder al ingeseind. De visser rook onraad toen hij het bootje opvallend heen en weer zag varen, maar hengels waren in geen velden of wegen te bekennen. De politie nam een kijkje, maar de vogels waren gevolgen. Een dag later hadden de agenten wel beet: de Burgumers kregen te horen dat ze waren aangehouden.

De broers deden net of hun neus bloedde en voeren weg. Maandag zeiden ze tegen de economische politierechter dat ze door de harde wind en het lawaai van de motor niets hadden gehoord. Ze zouden niet eens geweten hebben dat ze met een politieboot te maken hadden. Uiteindelijk ramden de agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) de boot van de Burgumers, die daardoor kapseisde. Aan boord hadden de broers in een kist 16 snoekbaarsen en een snoek. Verder vond de politie een elektrisch visnet. Het aggregaat dat daarbij hoorde, werd later opgedregd.

Hengels werden niet aangetroffen, dus gingen de agenten er vanuit dat de Burgumers elektrisch visten. En daar hadden ze geen vergunning voor. In de bus van het tweetal lagen stapels notities en bonnen van een visgroothandel. Daaruit bleek dat de broers voor ruim 1200 euro aan vis hadden verkocht. Toch bleven ze volhouden dat ze niet elektrisch gevist hadden. Volgens hun waren bij de aanvaring de hengels overboord geslagen. De rechter geloofde er niets van. Die ging af op de waarnemingen van de getuige en de politiemensen. De broers kregen per persoon een boete van 1000 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.9%
Nee  
6.6%
Geen mening  
5.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381