Account
Logo
Zoeken
10.1 °C
© Jochem Wiersma

Brandweer Dokkum druk met bermbranden

do 3 oktober 2013, 21.19 uur

LJUSSENS - De brandweer van Dokkum werd donderdagavond gealarmeerd voor een bermbrand aan de Lauwersseewei N361 richting Metslawier.

De brandweer trof op de Lauwersseewei tot Metslawier geen brand aan. De meldkamer stuurde de tankautospuit vervolgens naar de N358 richting Ternaard. Toen de brandweer bij Oosternijkerk was, zagen ze in de richting van Anjum iets branden. Op de Dyksterwei onder Lioessens troffen ze een bermbrand aan die door de brandweer werd gedoofd.

De brand waar de brandweer in eerste instantie voor was gealarmeerd was op de Lauwersseewei tussen Lioessens en Anjum. Deze is zonder tussenkomst van de brandweer zelf uitgegaan.

Op de Lauwersseewei stond de berm over een lengte van zo'n tweehonderd meter in brand en veroorzaakte een hinderlijke rookontwikkeling voor het verkeer op de autoweg. Ook op de Hearrewei tussen Lioessens en Anjum stond de berm in de brand. De brandweer is op de terugweg naar de kazerne ter controle nog langs de brand op de Lauwersseewei gereden.

Boeren in Noord-Oost Fryslân zijn massaal aan het bermbranden. Zo moest de brandweer van Ternaard vanmiddag ook al uitrukken voor een bermbrand in Nes.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Boelenslaan

Fiets gevonden in Boelenslaan

regionaal nieuws

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering