Account
Logo
Zoeken
12.4 °C

Man rijdt Burgumer fietser letterlijk klem

di 1 oktober 2013, 15.22 uur

DRACHTEN - Een achttienjarige Burgumer is dinsdagochtend door een 33-jarige automobilist uit Drachten klemgereden. Op een zeker moment zat hij vast tussen de auto van de Drachtster en een geparkeerde auto.

De Drachtster had de Burgumer achtervolgd na een verkeersruzie welke was ontstaan op de Ringweg in Drachten. Door een voorrangsfout raakten de twee elkaar en de fietser uit Burgum wachtte niet om eventuele schade af te handelen en fietste weg in de richting van zijn school. De Drachtster wist de fietser eerst nog vast te houden maar de Burgumer wist uiteindelijk te ontkomen.

De automobilist uit Drachten besloot om per auto de achtervolging in te zetten en op de Klokhuislaan reed hij tot twee keer toe op de fietsende Burgumer in. De Burgumer kwam uiteindelijk klem te zitten tussen een geparkeerde auto en de auto van 33-jarige man. Vervolgens ontstond er wederom een handgemeen tussen de twee.

Een buurtbewoner zag dit alles gebeuren en waarschuwde de politie. Agenten hielden even later de twee aan en brachten ze voor verhoor over naar het politiebureau. Daar werd het rijbewijs van de Drachtster ingevorderd, dit vanwege het gevaarlijke rijgedrag. Zowel de Drachtster als de Burgumer zijn verder aangehouden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe


kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden