Account
Logo
Zoeken
10.9 °C

Mishandeling Burgum: vader en zoon de cel in

di 1 oktober 2013, 15.00 uur

LEEUWARDEN - De vader en zoon uit Burgum die op 3 november vorig jaar een dorpsgenoot mishandelden, moeten de cel in. De Leeuwarder rechtbank veroordeelde zowel de 46-jarige vader als diens 25-jarige zoon dinsdag tot een gevangenisstraf van tien maanden plus acht maanden voorwaardelijk. De twee waren na een bezoek aan de kroeg naar de flatwoning van het slachtoffer gegaan. De man, de benedenbuurman van de zoon, zou al maanden overlast hebben veroorzaakt.

Vader en zoon trapten de voordeur van de flat en een tussendeur in. De bewoner werd vervolgens volgens getuigen zo'n 15 tot 25 minuten lang mishandeld. De man kreeg harde stompen tegen het gezicht. Toen hij eenmaal op de grond lag, kreeg hij schoppen tegen het hoofd. De rechtbank vindt dat beide verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan een poging tot doodslag. De vader was op vrije voeten, de zoon zit al vast. Hij had zich niet aan de voorwaarden gehouden die waren verbonden aan de schorsing van de voorlopige hechtenis.

De man mocht niet drinken en hij mocht geen strafbare feiten plegen. Hij overtrad de voorwaarden door met drank op achter het stuur te gaan zitten en door te rijden nadat hij betrokken was bij een ongeval. De rechtbank bepaalde dat hij zich na zijn detentie gedurende twee maanden moet laten behandelen op de forensisch psychiatrische afdeling in Franeker. Daaropvolgend moet de Burgumer een ambulante behandeling moet ondergaan. Vader en zoon komen onder toezicht van de reclassering te staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten


regionaal nieuws

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering