Account
Logo
Zoeken
13.2 °C

Nog kleine kans voor Sportpark Dokkum

vr 20 september 2013, 0.46 uur

DOKKUM - De plannen van ondernemer Jur Roemers voor een sportpark in Dokkum kunnen in haar oorspronkelijke vorm onmogelijk doorgaan. Dat besluit nam de gemeenteraad van Dongeradeel donderdagavond tijdens de raadsvergadering in Dongeradeel. Toch blijft er nog wel ruimte over voor enige ontwikkeling als het gaat om een eventuele nieuwe sporthal in Dokkum. Voorlopig wordt de renovatie van sporthal de Trimmer namelijk stopgezet. Het college komt eerst met een afzonderlijk voorstel om een openbare marktconsultatie te organiseren om de belangstelling van de markt te peilen voor een combinatie van zwembad, sporthal en aanverwante functies. Er blijft daardoor enige ruimte voor een verplaatsing van sporthal de Trimmer naar het Tolhuispark. Een amendement van de fractie De Vries/van der Galiën en Algemeen Belang Dongeradeel om het overleg met de sportondernemer op te schorten in plaats van te beëindigen, kreeg in de gemeenteraad geen meerderheid.

De fracties in de gemeenteraad van Dongeradeel waren behoorlijk verdeeld over de aanpak van het college. “It is gewoan in prachtig plan”, zei Klaas Fokkinga (FNP) over de uitwerking van de Dokkumer ondernemer . Toch wil de FNP-fractie net als het CDA meer ruimte voor het regionale denken en dus overleg met de gemeente Dantumadiel. Hoewel de financiën niet geregeld zijn, prijzen de meeste fracties het initiatief van de ondernemer. Het opnieuw stilleggen van een eventuele renovatie komt de fractie ook goed uit, alleen de Christenunie wilde geen enkele ruimte meer geven. Alma Klaassens-Fennema: “We hawwe dy diskusje oer de sportferpleatsing hân”. De fractie wil dat de 1,5 miljoen voor een eventuele renovatie ook het maximum van een eventuele verplaatsing van de sporthal is. Een sportpark heeft alleen nog kans van slagen als het binnen het budget van 1,5 miljoen euro past. Andere fracties lieten veel meer ruimte in hun argumentatie. Ook wethouder Pytsje de Graaf schemerde door dat er met de marktconsultatie een ‘geheel nieuwe situatie’ ontstaat. Ook Optisport, de huidige zwembadexploitant heeft per belangstelling voor de exploitatie van een nieuwe sporthal in combinatie met een zwembad.

Gebruikers sporthal de Trimmer de dupe
Vanwege de uitstel zal de renovatie van de sporthal de Trimmer pas uitgevoerd kunnen gaan worden in 2015. De periode april-september geeft de minste overlast voor de vaste gebruikers en dat is nu in 2014 niet meer haalbaar vanwege een te korte voorbereidingsperiode. Er is een ontheffing voor brandveilig gebruik in de huidige situatie tot eind 2015. De gemeente Dongeradeel zegt verder: “De kans op extra storingen of calamiteiten in de sporthal wordt groter, maar is niet op geld te zetten.” De verantwoordelijkheid voor storingen en calamiteiten ligt wel bij de gemeente. De huidige Trimmer uit 1967 en het gymnastieklokaal aan de van Kleffenstraat uit 1960 zijn zowel technisch als financieel afgeschreven.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollumregionaal nieuws

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water