Account
Logo
Zoeken
3.1 °C
Een makelaar op hakken; kin dat wol?

Een makelaar op hakken; kin dat wol?

di 10 september 2013, 11.25 uur

SURHUISTERVEEN - Jawis wol!

Ankje Pietersma, NVM makelaar bij
De Flexibele Makelaar, vertelt:

Vrouwen in de makelaardij… tot zo'n 15 jaar geleden nog uitzonderlijk, nu kijkt men er niet meer van op. Toen ik voor het eerst voorzichtig aangaf makelaar te willen worden waren de afradende reacties niet van de lucht; ”dat is foar mannen mei hier op e tosken” tot “werom wolst do net ‘gewoan’ juf wurde of yn e soarch gean? Blijkbaar bestonden er toen nog ongeschreven regels voor mannen beroepen en vrouwen beroepen.

Gelukkig kreeg ik toch de mogelijkheid de opleiding tot makelaar te volgen en werk ik nu bij De Flexibele Makelaar.De veelzijdigheid is een terugkerend aspect in mijn vakgebied. Je moet voortdurend kunnen schakelen tussen juridische en bouwkundige zaken, emoties en zakelijkheden, in combinatie met een breed inlevingsvermogen, en dat alles in het decor van het prachtige Friese en Groningse landschap.

Ik denk dat het inlevingsvermogen, zeker in deze roerige tijd, een belangrijk aspect is. Bij ieder huis waar je aanbelt kom je in het leven terecht van mensen die om de meest uiteenlopende redenen advies nodig hebben. En in het geval van het verkopen of aankopen van een (t)huis wordt je voor korte of soms langere tijd onderdeel van iemands leven. Je leert elkaar kennen op persoonlijk vlak en vormt de buffer tussen emoties en zakelijkheden. Het doel is uiteindelijk dat je eraan bijdraagt dat mensen op de meest gunstige wijze, kunnen beginnen met een nieuwe fase in hun leven.

En dan kom ik terug op de titel van dit stukje: kan een makelaar een vrouw zijn? En u voelt het vast al aankomen; ik zeg volmondig ja! Juist nu, in een tijd waar maatwerk noodzakelijk is. Het beeld van ‘de snelle zakenman’ van 15 jaar terug is volledig achterhaald; het 'snelle' is vervangen door 'de tijd nemen' en de zakenman kan worden vervangen door: de zakenvrouw!

Link: www.flexibele-makelaar.nl

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'