Account
Logo
Zoeken
5.9 °C
Foto: Tino Broekstra

Opening ontmoetingstuin Ureterp

vr 6 september 2013, 17.07 uur

URETERP - Vrijdagmiddag werd de beleef- en ontmoetingstuin in Ureterp geopend door gedeputeerde mevrouw T. Schokker-Strampel. Deze tuin is voor buurtbewoners, cliënten en kinderen om te bewegen en te ontmoeten. Vanaf maart zijn de buurtbewoners, cliënten van het kortverblijf tehuis van de J.P. van den Bent stichting en vrijwilligers en medewerkers van ZuidOostZorg en Talant aan de slag geweest om deze tuin, tussen woonzorgcentrum De Lijte en Lijtehiem, samen met bedrijven te realiseren.

De ontmoetingstuin is een initiatief van zorgorganisaties ZuidOostZorg en Talant en Speeltuinvereniging de Bult. Enthousiaste buurtbewoners hebben meegedacht om op dit terrein ook een speelplek voor kinderen te realiseren. Zo kunnen cliënten, omwonenden en kinderen elkaar ontmoeten, samen bewegen en spelen en van de natuur genieten. Daarnaast worden verschillende activiteiten georganiseerd die de ontmoeting tussen jong en oud stimuleren.

De oude onderdelen uit de tuin, zoals tegels, bankjes, bomen en verlichting zijn door buurtbewoners, vrijwilligers, cliënten en medewerkers verwijderd. Vervolgens zijn er bomen, planten, beweegapparaten voor ouderen en speeltoestellen voor kinderen geplaatst. Dit is gerealiseerd door Verhoeve Groen. De ontmoetingstuin is aan de Dokter Prakkenleane, het terrein tussen woonzorgcentrum De Lijte en Lijtehiem. Dit gebied heeft de afgelopen jaren schade opgelopen door nieuwbouw. Om het gebied weer leefbaar en aantrekkelijk te maken, is deze ontmoetingstuin bedacht.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Nynke Duijff uit Damwâld winnaar Grut Frysk Diktee

Nynke Duijff uit Damwâld winnaar Grut Frysk Diktee

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.2%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!