Account
Logo
Zoeken
10.9 °C

Cel- en werkstraffen voor speeddealers

ma 10 juni 2013, 16.00 uur

LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden heeft zeven harddrugsdealers veroordeeld tot werk- en gevangenisstraffen. De zeven hebben in meer of mindere mate speed, ghb en xtc verkocht. De groep werd eind november vorig jaar opgerold, nadat de politie klachten kreeg over overlast door drugsgebruikers bij een pand aan de Schuur in Drachten. De 36-jarige bewoner werd veroordeeld tot een celstraf van acht maanden, plus vier maanden voorwaardelijk. Een 29-jarige Drachtster heeft ongeveer anderhalf jaar gedeald. Hij kreeg tien maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Verder kreeg de man een werkstraf van 150 uur.

De Drachtster dealde speed en ghb op feesten waar hij als DJ de muziek verzorgde. De politie vond een grote hoeveelheid drugs in zijn woning. Een 20-jarige Drachtster kreeg een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijk. Hij heeft ongeveer een jaar lang drugs verkocht. Een 21-jarige dorpsgenoot kreeg dezelfde straf. Hij heeft een half jaar gedeald, maar maakte zich ook schuldig aan verboden wapenbezit.

Een Siegerswoudster (20) heeft een half jaar lang speed en xtc verhandeld. Hij moet 150 uur gratis werken. Een 22-jarige inwoner van Opeinde heeft ook zes maanden gedeald. Hij kreeg een werkstraf van 180 uur. Een 20-jarige Leeuwarder heeft ruim een half jaar ghb verkocht. Hij kreeg een werkstraf van 120 uur en vier maanden cel plus een zes maanden voorwaardelijk. De veroordeelden worden onder toezicht van de reclassering geplaatst.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten


regionaal nieuws

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering