Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

© Jochem Wiersma |  Wim Beintema voor de WâldNet-microfoon (archieffoto)

Wim Beintema sleept media voor rechter

vr 7 juni 2013, 0.05 uur

LEEUWARDEN - De in maart 2012 failliet verklaarde (en nog steeds failliete) Wim Beintema uit Dokkum sleept Omrop Fryslân en WâldNet in kort geding voor de rechter. Donderdag is de dagvaarding door de deurwaarder bij WâldNet gebracht. Omrop Fryslân wordt gedagvaard vanwege hun berichtgeving over bedreigingen aan het adres van Wim Beintema. WâldNet wordt gedagvaard wegens door lezers geplaatste reacties onder de berichten over Beintema.

In november 2012 zou Vedon - het bedrijf dat eigendom was van de moeder van Beintema en waar Beintema werkzaam was - twee feesten organiseren in Dokkum. Vanwege bedreigingen aan het adres van Wim Beintema werden de feesten op het laatste moment afgelast. Via het kort geding wil Wim Beintema bewerkstelligen dat Omrop Fryslân een rectificatie gaat plaatsen. De omroep heeft volgens Beintema ten onrechte de echtheid van de bedreigingen in twijfel getrokken.

WâldNet wordt gedagvaard vanwege een viertal reacties die door lezers bij het bericht 'Bedreiging rondom festijn Wim Beintema' werden geplaatst. Het gaat om reacties die in de ogen van Wim Beintema beledigend en soms ronduit bedreigend zouden zijn. Zo wordt hij door de lezers onder andere 'een waardeloze', 'een beroepsleugenaar' en een 'charlatan' genoemd, hetgeen volgens Wim Beintema niet waar en dus onrechtmatig is. WâldNet moet volgens Beintema de reacties verwijderen en moet de ip-adressen van degene die de berichten heeft geplaatst aan hem afstaan. WâldNet weigert echter de reacties te verwijderen en de ip-adressen aan Beintema af te staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.4%
Ja, op aanvraag  
14.7%
Nee  
17.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk