Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

Beledigende reacties op WâldNet: werkstraf

do 6 juni 2013, 15.40 uur

LEEUWARDEN - Omdat hij meerdere malen reacties op WâldNet zette die niet door de beugel konden, is een 23-jarige inwoner van Harkema donderdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur. Om ervoor te zorgen dat de Harkemaster zich de komende twee jaar gedraagt, legde de rechter hetzelfde aantal uren voorwaardelijk op.

De verdachte had op 18 december 2011 een reactie geplaatst onder een WâldNet-bericht over een stapper uit Paesens die door de politie was opgepakt wegens belediging. De Harkemaster had onder andere geschreven dat hij het jammer vond dat de jongen die werd opgepakt de agenten niet 'de tering' had geschopt.

De rechter oordeelde dat dit beledigend was voor de agenten. In 2011 en 2012 heeft de Harkemaster tot drie keer toe discriminerende reacties op WâldNet geplaatst. Onder andere op 11 november 2011, toen hij onder een bericht over een mishandeling schreef dat 'deze zwartkop' een enkeltje richting eigen land moest krijgen. In een bericht over een travestiet die iemand met een mes had bedreigd, op 31 januari 2012, had hij zich nogmaals discriminerend uitgelaten over buitenlanders.

De Harkemaster wilde niet al teveel woorden kwijt aan de rechter. 'Ik heb een bepaald gedachtegoed over deze zaken, dat wens ik niet met u te delen', zei de verdachte. Hij ontkende wel dat hij degene was die de reacties had geplaatst. De berichten waren echter onmiskenbaar afkomstig van het IP-adres van zijn computer. Tegen de politie had hij gezegd dat niemand anders zijn computer gebruikte en dat zijn ouders er niet mee om konden gaan. 'Ik vind dat de wegen naar uw computer leiden. U heeft aangegeven dat u de enige gebruiker bent, het wijst allemaal in uw richting', zei de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.1%
Ja, op aanvraag  
15.3%
Nee  
17.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk